Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

25.10.2021 16:09

Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності в Україні.

6176b80534956__22.jpeg

Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності в Україні.

Усі активності мають на меті підвищити рівень обізнаності суспільства про актуальність проблем дезінформації та важливість розвитку медіаграмотності. Серед запланованих ініціатив проєкту:

Телепроєкт із Суспільним
У співпраці з проєктом “Ранок на Суспільному” впродовж усього тижня у ранкових ефірах виходитимуть сюжети, в яких на прикладі реальних життєвих історій можна буде дізнатися, як “прокачати” свої навички критичного мислення. Найцікавіші моменти спецпроєкту можна буде побачити на YouTube каналі Суспільне Країна. У студії ранкового шоу з’являтимуться також гості з Міністерства культури та інформаційної політики та з проєкту Фільтр, аби поділитися ініціативами з протидії дезінформації та розвитку медіаграмотності в Україні.

Відкриття медіаграмотного лабіринту разом із командою IREX
28 жовтня за участі заступника міністра культури та інформаційної політики України — Тараса Шевченка, відбудеться відкриття лабіринту з медіаграмотності “Не вір — перевір” у місті Славутич. Конструкція лабіринту — це інтерактивні кімнати, де в ігровому форматі можна пропрацювати навички медіаграмотності. Деталі за посиланням.

Серія онлайн дискусій “Медіаграмотність —  освіта, медіа, бізнес”
26, 28 та 29 жовтня Фільтр ініціює три тематичні дні у форматі онлайн дискусій, впродовж яких освітянипредставники медіа та бізнесу поділяться своїми найкращими проєктами та ідеями з просування медіаграмотності, боротьби з дезінформацією та розвитку критичного мислення аудиторій.

Офіційний запуск національного конкурсу “Репортер”
26 жовтня під час тематичного дня “Медіаграмотність та освіта”, відбудеться презентація національного конкурсу “Репортер” у співпраці з UNICEF та Шведським посольством. Конкурс проводиться в Україні вперше і має на меті мотивувати молодь до вивчення медіаграмотності та стандартів журналістики шляхом створення власних медіаматеріалів.

Презентація навчальних матеріалів від Шведського інституту
26 жовтня під час тематичного дня “Медіаграмотність та освіта”, команда Фільтра представить спеціально адаптовані навчальні матеріали для учнів старших класів та викладачів, які працюють з темами медіаграмотності.

Флешмоб #яфільтрую 
Медіаграмотний флешмоб, у якому можна дізнатися рівень своєї медіаграмотності та виграти призи. Для участі потрібно пройти онлайн тест “Пропала грамотність” на сайті Фільтра та поділитися результатом тесту на своїй Facebook сторінці з обов’язковим додаванням хештегу #яфільтрую. В кінці тижня медіаграмотності серед учасників розігруються подарунки.

Запуск клубів з медіаграмотності 
Вперше в Україні з’явиться новий формат для розвитку критичного мислення — клуби з медіаграмотності. П’ятеро найактивніших учасників, які попередньо пройшли тренінг для лідерів із просування медіаграмотності, ініційованого Internews Ukraine та за підтримки ОБСЄ, вже готують до запуску свої медіаграмотні осередки у Ромнах, Запоріжжі, Краматорську, Черкасах та Вінниці.

Для швидкого пошуку ініціатив з медіаграмотності команда проєкту Фільтр закликає до використання єдиного хештегу –  #фільтруйінфу.
Додавати власні регіональні ініціативи можна також на сайт Фільтра у рубрику Мапа ініціатив. Заповнюйте форму, щоб ваші заходи з’явилися на мапі.