Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

14.05.2024 13:13

Відеозвіт міського голови про діяльність Роздільнянської міської ради та її виконавчих органів у 2023 році

66433a4b4d122__ДЛЯ-САЙТУ---2024-05-14T131726.950.png

I. ВСТУПНА ЧАСТИНА

Два останніх роки моя діяльність, як і робота депутатського корпусу, виконкому, міської ради, старост та керівників підприємств, установ, та закладів були підпорядковані суворим вимогам воєнного часу.

У цьому відео я надам короткий звіт по свої діяльності на посаді міського голови за 2023 рік. З повним звітом ви маєте змогу ознайомитись на офіційному сайті міської ради.

 

II. БЮДЖЕТНА СФЕРА

Аналіз фінансової спроможності територіальних громад за підсумками року показав, що наша громада відноситься до громад з високим рівнем спроможності. Головним показником спроможності громади є стан наповнення бюджету. У 2023 році дохідна частина бюджету виконана на 101,5% і склала 362 млн 694 тис. грн. З них до бюджету громади надійшло власних доходів 207 млн 192 тис. грн, що становить 105,5% від планових значень. Витрачено з бюджету громади – 379 млн 297 тис. грн.

Ріст заробітної плати в середньому по громаді склав 6,1% і становить 11827 грн. Кількість найманих працівників зросла на 23,7%. Кількість платників єдиного податку зросла на 225 осіб.

 

III. ДЕПУТАТСЬКИЙ КОРПУС ТА ВИКОНКОМ

Щодо діяльності міської ради. Протягом року проведено 21 засідання Виконкому та 12 засідань Роздільнянської міської ради. Прийнято 1259 управлінських рішень.

 

IV. БЕЗПЕКА ТА ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Враховуючи умови воєнного стану, значна увага приділялась створенню належних умов для цивільного захисту населення. На ці заходи витрачено 20 млн 885 тис. грн, з них:

• споруди цивільного захисту

• забезпечення матеріально-технічної бази, військовим обладнанням та технікою для ЗСУ

• встановлення систем пожежної та охоронної сигналізації приміщень

• ремонт автотранспорту, який залучений до охорони кордону

Задля посилення безпеки громадян, та підвищення рівня розкриття правопорушень в громаді виділені кошти на фінансування ДСНС та районного відділу поліції. Більш розлого про це – у звіті на офіційному сайті.

 

V. ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Протягом року:

– вивезено 35 тисяч кубометрів побутових відходів,

– ліквідовано 11 стихійних сміттєзвалищ у Роздільній

– ліквідовано 20 стихійних сміттєзвалищ у селах громади

– придбаний сміттєвоз вартістю 3 млн грн

– придбано екскаватор навантажувач – 3 млн 545 тис. грн

– улаштовані 8 контейнерних майданчиків

– придбано 36 сміттєвих баків (категорія «Альфатер»)

– До громадських робіт залучено 10 людей.

Великі зусилля були направлені на розвиток комунікаційних мереж водопостачання, водовідведення та каналізації. У громаді цією сферою опікуються 3 КП – «Роздільнянський міський водоканал», Єреміївське «Мрія» та «Виноградарське».

Для підтримання працездатності техніки цих підприємств придбані запасні частини, шини, акумулятори та навісне обладнання для тракторів.

Для ліквідації наслідків стихійного лиха та надзвичайної ситуації виділені кошти на утримання місцевих пожежних команд, створених при КП «Мрія» та «Виноградарське», які здійснили 48 виїздів.

На освітлення вулиць населених пунктів витрачено 1 млн 695 тис. грн.

Здійснена заміна вікон на енергоощадні у харчблоці лікарні, ЦТДУМ, будівлі Будинку побуту «Перлина» та Новоукраїнському ліцеї.

 

VI. ТРАНСПОРТНА ІНФРАСТРУКТУРА

Громадою пролягає 188 км доріг загального користування місцевого значення, потребують ремонту – 139 км.

За рахунок співфінансування з бюджету громади у сумі 5 млн 155 тис. грн проведені роботи з експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення:

Відновлено чорне покриття 6982 м2 асфальтованих доріг, здійснено грейдерування та підсипка жорствяно-щебеневою сумішшю 7,7 км доріг.

Здійснено поточний ремонт доріг комунальної власності на суму 2 млн 439 тис. грн. Проведено ямковий ремонт доріг з твердим покриттям у Роздільній – 1507 кв. м

Проведено нанесення дорожньої розмітки – на суму 374 тис. грн. Придбано 32 дорожніх знаки.

 

VII. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Здійснено компенсацію за перевезення:

• на залізничному транспорті приміського сполучення – на суму 1 млн грн.

  • в міському транспорті на суму 74,5 тис. грн.

Населенню громади протягом року надані різноманітні види соціальної допомоги:

  • 158 людей– матеріальну допомогу на лікування

  • 48 людей – матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових умов

  • 24 людини – матеріальну допомогу на поховання

  • 14 родин – отримали одноразову матеріальну допомогу родинам загиблих військовослужбовців

  • 9 людей – одноразову матеріальну допомогу вдовам учасників бойових дій та інвалідів Другої Світової Війни

  • 2 людини отримали одноразову матеріальну допомогу мешканцям громади

За кошти бюджету громади:

  • відшкодовані витрати на поховання військовослужбовців на суму 449 тис. грн,

  • виплачена компенсація 72 фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на суму 705 тис. грн,

  • проведена закупівля паливної деревини, для подальшої безоплатної передачі населенню

За фінансової підтримки ЄС громада отримала Благодійну допомогу у вигляді облаштування трьох місць тимчасового перебування ВПО.

З березня 2022 року у громаді працює Гуманітарний координаційний центр при Виконкомі, який здійснює видачу допомоги населенню.

Протягом року громадою отримано різноманітну благодійну та міжнародну допомогу від:

  • Гуманітарного штабу при РВА

  • Обласний центр методичної роботи та соціальних виплат»

  • Громадська організація «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ»;

  • Програма ЄС Міцні регіони;

  • «Благодійний фонд «Благодійний рух «ЮКРЕЙН».

При Денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі працювала Кризова кімната.

Терцентром соціального обслуговування протягом року надані соціальні послуги 274 людям.

Фахівцями із соціальної роботи також здійснювався соціальний супровід сімей. У період з 2021 по 2023 роки кількість дітей, які потребували особливої соціальної уваги та підтримки, становила 1993 осіб.

На квартирній черзі перебуває 137 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа.

Придбано житло учаснику бойових дій на суму 1 млн 761 тис. грн.

З метою залучення кваліфікованих спеціалістів у галузі лікарської справи прийнята цільова програма забезпечення службовими житловими приміщеннями лікарів. Проведено закупівлю однієї квартири на суму 1 млн 102 тис. грн.

 

VIII. ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Ліжковий фонд лікарні складає 163 стаціонарних ліжка. В стаціонарі за рік проліковано 6223 хворих, з них екстрено 3528 пацієнта. Виконано 1717 хірургічних операцій, В пологовому відділенні прийнято – 409 пологів, з них 99 кесарів розтин. Проведено 553 835 досліджень.

У 2023 році в лікарні відкрито інсультний блок на 10 ліжок, на яких проліковано 127 хворих та ліжка паліативної допомоги – 12 ліжок, на яких проліковано 463 пацієнта.

Усього в лікарні протягом року проліковано – 265 інсультів та 40 інфарктів.

Кількість відвідувань поліклінічного відділення у 2023 році склала 121997, виконано 1692 амбулаторних операції.

У 2023 році в ЦПМСД прийнято 92313 людей.

Вакциновано 5376 дітей (89% від запланованої кількості) та 1551 дорослих (66,% від запланованої).

Лікарями ЦПМСД видано 27735 направлень.

Заклади охорони здоров’я отримали різноманітну благодійну та міжнародну допомогу:

лікарня – на 9 млн 510 тис. грн, ЦПМСД – на 769 тис. грн.

За рахунок місцевого бюджету профінансовано такі важливі заходи, як:

1) ЛІКАРНЯ: відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги молодим спеціалістам та лікарям-інтернам (12 людей) – 350 тис. грн, психотропні та протиепілептичні ліки (182 людини) – 175 тис. грн, капітальний ремонт частини приміщень хірургічного відділення головного корпусу, проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт приміщень головного корпусу під реабілітаційне відділення, капітальний ремонт мереж теплопостачання, часткова заміна вікон та дверей, придбання обладнання та матеріалів для системи кондиціонування та вентиляції.

2) КНП «РМЦПМСД»: імуносупресивні ліки (2 людини) – 375 тис. грн, придбання харчових продуктів для спеціального дієтичного харчування (1 дитина) – 159 тис. грн, покращення матеріальної бази та проведення ремонтних робіт – 3млн грн.

Ще в 2022 році у лікарні створені належні умови для безпеки пацієнтів та відремонтовано протирадіаційне укриття.

 

IX. ОСВІТА

На фінансування закладів освіти витрачено 200 млн 948 тис. грн. У громаді діє 17 закладів загальної середньої освіти, з них 8 закладів мали очну форму навчання і 9 закладів – змішану. Дошкільні заклади освіти працюють у такому режимі: 2 заклади в очному форматі (Роздільна), 4 заклади – на простої.

У закладах загальної середньої освіти навчалося 3849 учнів.

З метою збереження життя і здоров’я дітей у всіх закладах освіти обладнано найпростіші укриття, організовано харчування учнів, забезпечено температурний та санітарно-гігієнічний режим, підвіз школярів до місць навчання.

За кошти бюджету було придбано та встановлено п’ять швидкоспоруджуваних захисних споруд модульного типу по Роздільній (1 ліцей – 2 штуки, 2 ліцей – 1, 4 ліцей – 2 штуки).

ЦТДУМвсього закладом охоплено позашкільною освітою 871 дитину. Центром проведено 78 заходів.

ШКОЛА МИСТЕЦТВ – школу відвідувало 310 учнів. Учні школи протягом року стали призерами різноманітних фестивалів та конкурсів.

Задля створення безпечних умов навчання для вихованців ЦТДУМ, спортшколи та школи мистецтв відремонтовано найпростіше укриття в підвальному приміщенні кінотеатру «Ювілейний».

У двох освітніх закладах громади, за рахунок грантів створені дружні до дитини простори, що забезпечило надання соціально-психологічної підтримки дітям.

 

X. СПОРТ

Протягом року проведено 356 фізкультурно-спортивних заходів (організовані Роздільнянським стадіоном «Спартак»; ДЮСШ, громадськими організаціями «Олімпійські надії», «Спортивний клуб ім. Суворова», координатором соціального проєкту «Активні парки») а також виїзні змагання, в яких брали участь наші спортсмени.

Спортсмени громади брали участь у 15 видах спорту Обласних Спортивних Ігор «Рухайся до Перемоги». Громада стала переможцем цих Ігор серед міських громад області.

Також громада зайняла ІІІ місце в Першому (районному) етапі Обласних Спортивних Ігор серед голів територіальних громад, їх заступників, старост старостинських округів та депутатів місцевих рад Одещини.

Футбольна команда – півфіналіст Кубку Голови ОДА з футболу.

Команда нашої громади з міні-футболу – переможець Чемпіонату області з міні-футболу.

У сільській місцевості працюють 5 інструкторів зі спорту. Діють 5 футбольних команд, 3 волейбольні та 2 гандбольних команди.

У громаді функціонує дитячо-юнацька спортивна школа, де навчається 356 дітей. Працює 24 групи з 8 видів спорту: волейбол, волейбол пляжний, гандбол, легка атлетика, настільний теніс, дзюдо, футбол, футзал.

 

XI. КУЛЬТУРА

До складу публічної бібліотеки входять 17 бібліотек: 1 центральна міська бібліотека та 16 бібліотек-філій.

Бібліотечний фонд складає 226 тисяч одиниць. У 2023 році бібліотеки громади долучилися до процесу актуалізації бібліотечних фондів. За рахунок бюджету придбано 3 комп’ютери на суму 60 тис. грн.

На базі медіацентру міської бібліотеки працювали безоплатні волонтерські курси з вивчення української мови «Мова – візитка нації» – проведено 40 занять.

До музейного фонду протягом року надійшов 61 новий експонат. В музеї проведено 66 заходів, які відвідало 2260 осіб. В музеї майстрині громади вишили рушник, який занесено до Національного реєстру рекордів України як «Найбільший вишитий вручну рушник з текстом духовного гімну України».

Працівниками закладів культури проведено концерти та ярмарки на підтримку ЗСУ, зібрано 146 тис. грн.

На базі Палацу культури створено декілька громадських просторів, де проведено 48 заходів з психосоціальної допомоги та 16 заходів з декоративно-ужиткового мистецтва.

 

XII. ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

У громаді запроваджено 354 адміністративні послуги. Найбільш затребувані:

• реєстрації місця проживання

• реєстрація права власності та оренди земельної ділянки

• державна реєстрація бізнесу

• земельні послуги

• послуги містобудування та архітектури

• облік ВПО на території громади

 

Повний текст звіту шукайте за посиланням.

 


Громада у соцмережах: