Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

09.09.2024 09:42

Сімейний патронат як вид працевлаштування

a6bfac3d-6eb5-49c8-ab58-7c8ae71401e9.jpg

Створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати чиюсь сім’ю, але й вирішення проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою.

5 вересня 2024 року у Роздільнянському центрі зайнятості відбувся черговий мініярмарок вакансій, семінар з безробітними та шукачами роботи, за участі представника Служби у справах дітей Роздільнянської міської ради О.В. Фадєєвої.

Метою участі стало надання інформації про аспекти діяльності патронатних сімей, умови роботи, соціальний пакет та заробітну плату патронатного вихователя.

Для України патронатна сім’я це нове явище, проте в розвинутих країнах завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків.

Перевага сімейного патронату у тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу дитини-сироти чи дитини позбавленої батьківського піклування не мають. Під час перебування дитини в патронатній сім’ї соціальні працівники допомагають батькам подолати труднощі, через які дитину було вилучено. Якщо ж відновити у батьків здатність виховувати свою дитину не можливо, їй знаходять іншу форму сімейного виховання.

Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць та соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку.

У ході семінару для безробітних О.В. Фадєєва провела презентацію «Патронат над дитиною», надала консультації стосовно умов створення прийомної сім’ї, та відповіді на запитання щодо розвитку форм сімейного виховання.


Громада у соцмережах: