Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

20/08/2024

Рішення міської ради від 16.08.2024 № 4096-VIIІ «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Роздільнянської міської ради Одеської області VIII скликання, затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради від 16 грудня 2020 року №18-VIII та Положення про постійні комісії Роздільнянської міської ради Одеської області VІІІ скликання, затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради №19-VIII від 16 грудня 2020 року»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХLIV сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про внесення змін та доповнень до Регламенту Роздільнянської міської ради Одеської області VIII скликання, затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради від 16 грудня 2020 року №18-VIII та Положення про постійні комісії Роздільнянської міської ради Одеської області VІІІ скликання, затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради №19-VIII від 16 грудня 2020 року

 

Для приведення у відповідність норм Регламенту Роздільнянської міської ради Одеської області VIII скликання та Положення про постійні комісії Роздільнянської міської ради Одеської області VІІІ скликання з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 26, ч. 15 ст. 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести наступні зміни до Регламенту Роздільнянської міської ради Одеської області VIII скликання, затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради від 16 грудня 2020 року №18-VIII (з доповненнями відповідно до рішення від 08 квітня 2021 року №451-VIII) (надалі – Регламент):

1.1. викласти пункт 1.9. статті 1 Регламенту у наступній редакції:

«1.9. Порядок проведення першої сесії ради, порядок обрання секретаря Роздільнянської міської ради, скликання чергової та позачергової сесій ради, призначення пленарних засідань ради, підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях, прийняття рішень ради про затвердження порядку денного сесії та з інших процедурних питань, а також порядок роботи сесії визначаються цим Регламентом з урахуванням вимог Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та інших нормативно-правових актів»;

1.2. доповнити статтю 1 Регламенту пунктом 1.10. наступного змісту:

«1.10. До прийняття регламенту ради ІХ скликання застосовується цей Регламент»;

1.3. доповнити пункт 2.2. статті 2 Регламенту підпунктом 2.2.1. наступного змісту:

«2.2.1. Пленарне засідання Міської ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Пленарне засідання Міської ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання Міської ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному вебсайті Міської ради (https://rozdilnianskahromada.gov.ua).

Визначення способу та технічних засобів трансляції пленарних засідань в мережі Інтернет, безпосереднє здійснення трансляції пленарних засідань Міської ради в мережі Інтернет, їх відеофіксації, зберігання і оприлюднення таких відеозаписів на офіційному вебсайті Міської ради, надання доступу до відеозаписів пленарних засідань Міської ради за запитом на інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» забезпечує апарат Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету з урахуванням вимог законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах, про інформацію та доступ до публічної інформації»;

2. Внести наступні зміни до Положення про постійні комісії Роздільнянської міської ради Одеської області VІІІ скликання, затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради від 16 грудня 2020 року №19-VIIІ (зі змінами та доповненнями відповідно до рішення від 08 квітня 2021 року №451-VIII) (надалі – Положення):

2.1. викласти пункт 5.8 статті 5 Положення у наступній редакції:

«5.8. В період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) та/або під час дії воєнного стану введеного Указом Президента України засідання постійних депутатських комісій можуть проводитися в режимі відеоконференції або аудіоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування. Порядок проведення таких засідань визначається окремим положенням, затвердженим рішенням міської ради»;

2.2. доповнити статтю 5 Положення пунктом 5.9 наступного змісту:

«5.9. Під час засідань Постійної комісії депутати (члени Постійної комісії), посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

2.3. доповнити статтю 5 Положення пунктом 5.10 наступного змісту:

«5.10. Засідання Постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу (крім трансляції розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації).

Засідання Постійної комісії підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис засідання Постійної комісії оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному вебсайті Міської ради (https://rozdilnianskahromada.gov.ua).

Визначення способу та технічних засобів трансляції засідань Постійних комісій в мережі Інтернет, безпосереднє здійснення трансляції засідань Постійних комісій в мережі Інтернет, їх відеофіксації, зберігання і оприлюднення таких відеозаписів на офіційному вебсайті Міської ради, надання доступу до відеозаписів засідань Постійної комісії за запитом на інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» забезпечує апарат Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету з урахуванням вимог законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах, про інформацію та доступ до публічної інформації»;

2.4. доповнити статтю 16 Положення пунктом 16.4 наступного змісту:

«16.4. За результатами вивчення і розгляду питань Постійна комісія готує висновки і рекомендації.

Висновки і рекомендації Постійної комісії приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а у разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії.

16.4.1. Протоколи засідань Постійної комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування підписуються головою і секретарем комісії, а у разі відсутності голови комісії – заступником голови комісії.

У випадку відсутності голови комісії, заступника голови комісії і секретаря комісії на засіданні Постійної комісії головує інший член Постійної комісії, якого обрано за результатами голосування.

У випадку відсутності секретаря комісії функції секретаря (введення протоколу, підготовка висновків і рекомендацій) здійснює голова або заступник голови комісії. Постійна комісія може прийняти рішення про тимчасове покладання функцій секретаря на іншого члена Постійної комісії.

16.4.2. Проєкти порядку денного засідань Постійної комісії, висновки і рекомендації Постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

3. Це рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Роздільнянської міської ради, окрім положень пунктів 1.3 та 2.3 цього рішення (в частині проведення трансляцій пленарних засідань Роздільнянської міської ради та засідань постійних комісій Роздільнянської міської ради), які набирають чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

16 серпня 2024 року
№4096-VIIІ

   

Громада у соцмережах: