Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

07.07.2022 14:22

Звернення Роздільнянського міського голови Валерія Шовкалюка

62c6c3e99fd90__Шеф.jpg

Шановна громадо!

Хочу звернутися до вас, жителі нашої громади, стосовно питання інформаційної безпеки.

Війна триває не лише за території, а й за наші з вами мізки. Ви бачите, що ворог постійно проводить інформаційні атаки, перекручуючи будь-яку інформацію. Росія вкидає у пропаганду великі кошти, створюючи фейкові новини, які необізнаній людині досить складно відрізнити від реальних фактів. Значна кількість наших громадян досі отримує інформацію, переглядаючи російські телеканали. Сприяє цьому доступність ворожих телеканалів на супутнику. Я закликаю вас бути свідомими та не ставати учасниками цієї інформаційної війни, підігруючи нашому ворогу. Давайте вболівати за наше – українське. Тому прошу відмовитись від споживання російського телепродукту і подбати про інформаційну гігієну. Ми не варті того, щоб копирсатися у фейках та маніпуляціях. За останніми даними 42% українців взагалі ніколи не перевіряють отриману інформацію, приймаючи її на віру. А віри російським пропагандистам не може бути ніякої.

З таким закликом вже зверталися начальники обласної та районної військових адміністрацій, звертаюсь, як голова громади, і я. Зараз триває роз'яснювальна компанія серед населення, і ви вже могли отримати відповідні листівки. Вірю у те, що ми гідні та свідомі і зможемо тримати інформаційну оборону, як тримають оборону наші військові на фронті.

Рекомендую вам взагалі демонтувати голівку прийому антени, яка проводить через супутники трансляцію каналів країни агресорки, якщо у вас є супутникова антена з трьома голівками, то демонтуйте голівку, яка приймає супутник Hot Bird. Якщо дивитися на свою супутникову антену, то ця голівка знаходиться ліворуч від вас. У якості альтернативи пропоную перейти до ліцензійного оператора чи провайдера супутникового телебачення.

Окреме застереження для тих, хто займається інсталяцією супутникових антен – припинити продаж супутників, що дозволяють приймати російські телеканали, адже за це передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Те ж стосується і радіоефіру. Окреме прохання до власників магазинів, крамничок та таксистів – припинити вмикати для прослуховування придністровські радіохвилі. Підтримуйте український контент та українських виконавців.

З надією на розуміння та з вірою у перемогу,
Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк 


Громада у соцмережах: