Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

28.07.2022 11:39

28 липня - День української державності

62e2638c88d62__den-derzhavnosti-2.jpg

Шановні мешканці Роздільнянської громади!

Сьогодні, 28 липня, наша країна вперше відзначає День української державності. Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував у 2021 році президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Це свято в Україні пов'язане з утвердженням понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. Відзначаючи це свято ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – народ-військо. Наша громада сьогодні намагається впевнено крокувати у ногу із часом, заявляючи про себе хорошими справами, розвитком інфраструктури, покращенням благоустрою, бажанням по-новому жити і працювати. Ми любимо своє місто, свої села, пишаємося їх історією, традиціями, дбаємо про них, знаємо, що у нас багатообіцяюче майбутнє.

Бажаю вам, дорогі земляки, мирного неба, міцного здоров'я, благополуччя вашим родинам. Нехай вас ніколи не залишає оптимізм та віра у наше світле майбутнє. Разом ми переможемо будь-якого ворога та подолаємо будь-які труднощі!

Слава Україні!

Роздільнянський міській голова Валерій ШОВКАЛЮК.

62e24cf73c0d2.jpg 62e24d28adbc9.jpg 62e24d2eccb26.jpg 62e24d36c9c93.jpg 62e24d3c39e77.jpg