Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

07.09.2022 16:35

Звернення до мешканців громади від КП «Роздільнянський міський водоканал»

Birthday-(940 ×-924 пікс.)-(1280 ×-720 пікс.),-копія.png

Вже майже 7 місяців як наша держава чинить опір російській агресії. Ми розуміємо, як важко всім, хто сьогодні залишився з Україною та щиро вдячні кожному, хто всупереч обставинам, продовжує сплачувати за житлово-комунальні послуги.

КП «Роздільнянський міський водоканал» сумлінно виконує обов’язки надання послуг з водопостачання, водовідведення, вивезення та складування ТПВ, послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території, централізованого опалення.

Протягом цього складного року ми намагалися забезпечити кожного мешканця громади безперебійним водопостачанням, постійним вивозом сміття та принести  тепло в кожну оселю.

На території громади, не зважаючи на обставини непереборної сили, силами нашого підприємства та за підтримки Роздільнянської міської ради проводилося багато робіт для підтримки благоустрою нашої громади, зокрема:

  • в с.Старостине відбувся поточний ремонт частини водогону;
  • були встановлені пожежні гідранти в с. Буценівка та с. Кошари;
  • відбувається заміна насосів на артсвердловинах громади;
  • на постійній основі відбувається ліквідація стихійних сміттєзвалищ;
  • в м.Роздільна на вул.Європейська та вул.Привокзальна відбулося очищення каналізаційних колекторів загальною протяжністю 540 м та прочищення 18 каналізаційних колодязів з використанням гідроочисної та мулососної техніки;
  • була відновлена та введена в експлуатацію артезіанська свердловина, розташована на території колишнього вин заводу,  яка не працювала протягом 7 років;
  • було відновлено ліфтове господарство у багатоквартирних будинках, яке не працювало дуже багато років. В будинках по вул.Молодіжна,71 та вул.Молодіжна,73 ліфти були введені в експлуатацію та, наразі, працюють в тестовому режимі.

З метою підготовки до зими та опалювального сезону проводяться наступні заходи:

  • проводяться роботи на насосній станції в с. Степанівка;
  • відбувається утеплення артсвердловин на території громади;
  • на котельній, яка обслуговує частину багатоквартирного житлового фонду та частину споживачів бюджетної сфери планується реконструкція зі встановленням нового енергоефективного котла;
  • вся техніка, яка знаходиться у господарському віданні підприємства, повністю готова до зими. Для цього було закуплені нові автоакумулятори, запчастини та резина;
  • задля мінімізації травматизму та аварійних ситуацій в зимовий період, підприємство заготовлює посипну суміш для посипки доріг та тротуарів.

Разом із тим, будь які заявки та повідомлення, які надходять до підприємства, фіксуються черговим диспетчером протягом 24 год 7 днів на тиждень і вирішуються оперативно та якісно.

Але, на сьогодні склалася ситуація, яка ставить під загрозу надання комунальних послуг. Причиною є те, що мешканці нашої громади припинили розраховуватись за отримані послуги. Серед населення активно поширюється думка, що під час дії воєнного стану мешканці звільняються від сплати за комунальні послуги. ЦЕ НЕ ТАК!!! Відповідні роз’яснення з цього приводу надав Центр протидії дезінформації при РНБО. В цей період не нараховуються лише штрафи та пені. А послуги оплачувати потрібно!

Підприємство не звільнили від сплати за спожиті енергоносії. Підприємство так само купує паливо, ціна на яке зросла на майже 50 відсодків, щоб був ресурс заправляти аварійні авто, вивозити сміття, тощо, купує необхідні матеріали для обслуговування техніки та мереж. Підприємство вже працює у збиток, але намагається виконувати свої обов’язки. І чекає цього ж від мешканців, які ці послуги отримують.

Наразі, з метою перевірки показників та сплати заборгованості по населених пунктах громади контролерами водопровідного господарства відділу збуту КП «Роздільнянський міський водоканал» разом з поліцейськими офіцерами громади проводяться заходи, спрямовані на погашення заборгованості за спожиті послуги серед населення.

Шановні мешканці!!! Звертаємо  увагу, що ваша оплата дуже важлива саме зараз. Своєчасні розрахунки  – це гарантія подальшого забезпечення населення, підприємств та організацій житлово-комунальними послугами та вагома підтримка економіки України.

Зараз від кожного з вас залежить, чи в повному обсязі буде забезпечена життєдіяльність громади!

Рахунки за житлово-комунальні послуги можна сплатити за допомогою онлайн сервісів через чат-бот нашого підприємства у Вайбері, платіжні системи, такі як «Ощад24», «Приват24», у відділенні «Укрпошти», «Нової Пошти» та інші, через каси банківських установ за встановленим графіком їх роботи.

Сподіваємося на вашу підтримку та розуміння!