Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

30.06.2023 17:27

Важливе звернення до мешканців громади!

649ee6db75c8c__ДЛЯ-САЙТУ-(28).png

Шановні мешканці Роздільнянської територіальної громади,

Звертаємося до вас з важливою інформацією щодо проведення процесу дерусифікації топонімів у нашій територіальній громаді. У зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та на виконання Законів України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» та «Про географічні назви», Роздільнянська міська рада Одеської області прийняла рішення про перейменування вулиць та провулків у населених пунктах громади.

Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» набуде законної сили з 27 липня 2023 року. Відповідно до цього Закону, необхідно прибрати з публічного простору адресні таблички, що містять символіку та назви російської імперської політики.

Звертаємося до всіх співвласників багатоквартирних будинків, власників приватних житлових будинків, будівель або інших об'єктів нерухомого майна, а також до юридичних осіб, незалежно від форми власності та підпорядкування. Ми закликаємо вас забезпечити прибирання з публічного простору (демонтаж) таких адресних табличок на житлових будинках, будівлях та інших об'єктах нерухомого майна, які перебувають у вашій власності та розташовані на об'єктах, що були перейменовані згідно з вимогами Закону.

Ми наголошуємо, що використання адресних табличок з назвами вулиць, що містять символіку та назви російської імперської політики, після їх перейменування з 27 липня 2023 року є незаконним. Застерігаємо, що інспекція з контролю за благоустроєм буде проводити перевірки для виявлення та прибирання з публічного простору таких адресних табличок.

Звертаємо вашу увагу на те, що виконання цього Закону є нашою спільною відповідальністю. Ми всі разом повинні дотримуватись норм закону, щоб забезпечити деколонізацію топонімії та виказати нашу протидію російській імперській політиці.

Тому ми звертаємось з проханням усунути з публічного простору (демонтувати) адреси та таблички, які містять символіку та назви російської імперської політики.

Дякуємо вам за співпрацю і розуміння. Разом ми зможемо побудувати сильну, незалежну та вільну Україну.

З повагою,

виконавчий комітет

Роздільнянської міської ради


Громада у соцмережах: