Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

15.12.2023 22:07

Громада у пошуках своєї ідентичності

657cb294f38d9__645a481a2d6ff192905408.jpeg

Наша громада завершує процес перейменування вулиць, провулків та населених пунктів, які асоціюються з Російською імперією, СРСР та російською федерацією. Перелік сіл, вулиць та провулків, що підлягають перейменуванню, з урахуванням рішення Національної комісії зі стандартів державної мови, листів від Українського інституту національної пам’яті та Служби приміських пасажирських перевезень АТ «Укрзалізниця», керуючись вимогами чинного законодавства, вже визначено робочою групою при міській раді. Перелік додаємо нижче.

Таке рішення зумовлене загостреним сприйняттям мешканцями громади об'єктів топоніміки, які асоціюються з російською історією та культурою, що не відповідає сучасній реальності та цінностям українського суспільства. Мета – відобразити справжню ідентичність країни і громади та вшанувати власних героїв та події, які мають значення саме для України.

Процес перейменування об'єктів топоніміки відображає прагнення українського суспільства до переоцінки своєї історії та культурних цінностей, нав'язаних довгими роками поневолення, та для підтримки національної самоідентифікації.

❇️ Робоча група з унормування окремих назв об’єктів топоніміки населених пунктів на території Роздільнянської міської територіальної громади визначила перелік вулиць та провулків населених пунктів, розташованих на території Роздільнянської міської територіальної громади, які підлягають перейменуванню, а саме: ❇️

✅місто Роздільна
🔹вулиця 1 Травня
🔹провулок 1 Травня

✅Бецилівський старостинський округ
🔹вулиця Черьомушки, с. Бецилове

Кам’янський старостинський округ
🔹вулиця 1 Травня, с. Кам’янка

✅Понятівський старостинський округ
🔹вулиця Черьомушки, с. Балкове

✅Чобручанський старостинський округ
🔹вулиця Колхозна, с. Бакалове
🔹вулиця Уютна, с. Нові Чобручі

❇️ Також визначено перелік населених пунктів, розташованих на території Роздільнянської міської територіальної громади, які підлягають перейменуванню: ❇️

Буцинівський старостинський округ
🔹село Міліардівка

Виноградарський старостинський округ
🔹село Перше Травня

✅Калантаївський старостинський округ
🔹село Андрієво-Іванове

✅Кам’янський старостинський округ
🔹зупинний пункт 1445 км

✅Чобручанський старостинський округ

🔹село Старостине

📅 Термін для надсилання пропозицій від юридичних та фізичних осіб щодо перейменування зазначених назв вулиць та провулків – до 12 січня 2024 року.

📮 Пропозиції подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою на офіційну скриньку міської ради gorsovetrazd@ukr.net (або листом на адресу міської ради: вул. Муніципальна, 17, м. Роздільна, 67400) із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Також будуть враховані пропозиції, які надійдуть через кабінет мешканця на офіційному сайті Роздільнянської міської ради https://rozdilna.toolkit.in.ua/cabinet чи шляхом заповнення гугл-форми: https://forms.gle/JTVQ2yUSYaHP4DUY7
Отримані пропозиції після опрацювання робочою групою будуть винесені для обговорення з громадскістю.

Звертаємо вашу увагу, що після остаточного впорядкування назв вулиць/провулків/сіл всі документи, які перебувають на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають (зміна поштової адреси не є підставою для того, щоб громадяни переробляли свідоцтво на право власності).

 

Переглянути інші перейменування


Громада у соцмережах: