Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

27.02.2024 16:58

Наш земляк нагороджений орденом Данила Галицького (посмертно)

65ddf8a356f93__ДЛЯ-САЙТУ-(59).png

Україна втратила видатного медичного працівника – лікаря-хірурга Олександра Пилипенка, який присвятив понад чверть століття своєї життєдіяльності медичній службі. Олександр Сергійович працював у першому хірургічному відділенні міської клінічної лікарні №11, де його професійні здібності та кадрова здатність заробили йому повагу та визнання.

Під час початку повномасштабної війни, коли країну охопив вогонь агресії, Олександр Пилипенко вирішив не залишитися осторонь, а долучитися до захисту України. Він добровольцем вирушив на передову, де понад усе інше вище цінилися його хірургічні навички та професійна допомога.

У цей час служби на фронті Олександр Пилипенко провів неймовірну кількість хірургічних операцій – понад 10 000, рятуючи тисячі життів поранених бійців. Він не лякався обстрілів, отримав контузії, навіть пережив інсульт. Проте, не дивлячись на це, після відновлення здоров'я знову повернувся до зони бойових дій, де його відвага і професійність були неоціненними.

Трагічно, що під час чергової евакуації поранених серця Олександра Сергійовича не витримало. Проте його подвиг і самовіддана праця не залишилися непоміченими. Відповідно до Указу Президента України №128/2024, Олександра Сергійовича Пилипенка посмертно нагороджено орденом Данила Галицького за виявлення мужності та віддане виконання військового обов’язку у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Висловлюємо безмежну тугу через непоправну втрату, але також пишаємося професіоналізмом, мужністю та силою духу нашого земляка. Вічна шана та пам'ять героя, чия жертва залишилася назавжди в серцях тих, кому він допомагав. Слава Україні!


Громада у соцмережах: