Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

09.11.2021 09:11

9 листопада – День української писемності та мови.

618a1f6da82a6__изображение_viber_2021-11-09_08-20-51-495.jpg

Шановні жителі нашої громади! Роздільнянська міська рада вітає вас зі святом, оскільки 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови.

Немає жодного сумніву, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова - це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її» - писав видатний    український письменник Олесь Гончар.

Одночасно цього дня вшановується пам'ять Преподобного Нестора-Літописця. Саме його вважають основоположником української писемності.

Тому корені української писемності виходять з далекого минулого, з тих часів, коли давньоруські літописці створювали описи подій давнини, що сьогодні стали дорогоцінними реліквіями історії та культури. Українська мова – це скарб, який передавався з покоління в покоління. В піснях та легендах наші предки поширювали її від роду до роду. Ми любимо свою гарну, співучу мову, цінуємо та пишаємося нею! Щиросердечно вітаємо вас зі святом – Днем української писемності та мови.

Бажаємо всім щастя, добра, духовного збагачення, нових звершень та здійснення мрій! Розмовляймо українською!