Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

15.07.2024 00:32

День Української Державності нагадує нам про тисячолітню історію нашої країни!

6694443b8e975__16.jpg

Цього дня ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, та віддаємо шану всім, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

Держава і державність нероздільні як дерево і коріння. Історія дає суспільству усвідомлення зв’язку поколінь та конструювання спільного шляху. Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Саме Русь заклала фундамент державницьких традицій українців. 

Традиції Русі продовжили Галицько-Волинське князівство, козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів УПА. 
Сучасні Збройні сили України, стримуючи агресора, захищаючи суверенітет і незалежність України, доводять, що українці – народ-військо.

Знання історії нашого державотворення є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни. Реальна історія спростовує фейки, буцімто українці та росіяни – єдиний народ чи Україна – штучна нежиттєздатна держава. Тому нинішня війна – це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за право на власні історію та ідентичність.

Слава Україні!

 


Громада у соцмережах: