Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

21.08.2024 11:56

КОНГРЕС МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

8a947e00-4b69-473d-8312-04384acf7f29.png

20 серпня, начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько спільно з заступниками начальника РВА та головами органів місцевого самоврядування взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулось під головуванням при Президентові України Володимира Зеленського.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України вже став ефективною платформою для відкритого діалогу між усіма гілками влади у пошуку рішень важливих для країни питань, напрацювання ініціатив та механізмів для їх вирішення.

В рамках засідання значну увагу було приділено ситуації в регіонах, що знаходяться близько до фронту поточним проблемам і заходам підтримки для цих територій. Крім того, вагомим було питання європейської інтеграції на місцевому рівні та кроків, які сприяють наближенню до цієї мети.

Особливо важливими були рішення щодо підвищення енергетичної стійкості громад та ефективності управління земельними ресурсами. Ці питання набувають особливого значення в умовах енергетичної кризи та необхідності раціонального використання ресурсів.

Значний час учасники засідання приділили розгляду питань, які були сформовані на основі онлайн-голосування на сайті Конгресу напередодні засідання. Участь у ньому взяли майже тисяча голів територіальних громад, які обрали найбільш актуальні проблеми, що наразі турбують громади.

В ході дискусії урядовці обговорили питання готовності територіальних громад до зими та початку нового навчального року.

По завершенню засідання Конгресу начальник Роздільнянської РВА Сергій Приходько провів нараду з головами територіальних громад в ході якої обговорили принципи прозорості при здійсненні процедур публічних закупівель та неприпустимості нецільового використання коштів.


Громада у соцмережах:

       

a6b5a441-9a80-471a-bae9-d3b3c1cdca1d.png