Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

22.08.2024 15:39

Мінветеранів презентує проєкт «MARTA» – інформаційна система визначення та аналізу станів психічного здоров’я та надання інформаційних, оперативних довідок користувачеві

bbf31677-6d19-4860-bc48-51256bdc6cba.png

Для Мінветеранів важливим завданням є збереження ментального здоров'я ветеранів війни та членів їх сімей. Ветерани війни повертаються у громади. Саме у громадах повинні бути створені усі необхідні умови для надання якісної психологічної допомоги кожному ветерану війни. Перший рівень – соціально-психологічна підтримка та супровід. Другий рівень – психологічна допомога. Третій рівень – комплексна медико-психологічна допомога.

Психологічна допомога доступна у різних формах та форматах – індивідуальне, сімейне, групове консультування; наживо та дистанційно.

Суб’єктом надання послуг другого рівня може бути юридична особа незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізична особа – підприємець, які надають психологічну допомогу та з якими перебувають у трудових відносинах фахівці, або фізична особа – підприємець, яка відповідає вимогам до фахівця.

Суб’єкти надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей вашого регіону можуть подавати відповідний пакет документів для включення до Реєстру за посиланням на «Кабінет надавача» (Кабінет отримувача послуг): http://surl.li/fqqelm.

Наразі продовжується процес включення до Реєстру суб’єктів надання послуг, які будуть надавати послуги із психологічної допомоги на другому та третьому рівнях. Перелік суб’єктів надання послуг, включених до Реєстру, оприлюднено на офіційному вебсайті Мінветеранів, який періодично оновлюється (http://surl.li/uyegjp).

Водночас Мінветеранів розробило покрокову інструкцію (інформаційну графіку) подання заяви в електронній формі для отримання послуги реєстрації в Реєстрі суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей (http://surl.li/yqaqof).

Додатково інформуємо, щодо необхідності використання проєкту

Мінветеранів «MARTA» (Mental Adaptation and Rehabilitation Tools and Analysis) (далі – MARTA).

MARTA – інформаційна система визначення та аналізу станів психічного здоров’я та надання інформаційних, оперативних довідок користувачеві.

Також скористатися MARTA можуть фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, надавачі соціальних, зокрема фахівці із соціальної роботи, соціальні працівники, члени громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю, працівники закладів охорони здоров’я та закладів освіти, працівники органів військового обліку, центрів комплектування та соціальної підтримки, соціальних служб, інші громадські та благодійні організації відповідного напряму діяльності, релігійні організації, які не є фахівцями у сфері психічного здоров’я, але пройшли відповідну підготовку та надають психологічну допомогу на першому рівні. Функціонування ПЗ модуля «Ядро» ІС ВАCПЗ «MARTA» забезпечено за посиланням: https://marta.mva.gov.ua.

 


Громада у соцмережах: