Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

30.11.2021 18:53

До Дня пам'яті жертв голодоморів

61a6591ce16cd__New-Project.jpg

День пам'яті жертв голодоморів - національний пам'ятний день, який в країні відзначається щорічно в четверту суботу листопада. В цей день український народ віддає шану пам`яті безневинних жертв жахливого геноциду, вчиненого проти нього ворогами в минулому сторіччі.

 

27 листопада о 16.00 у Роздільній відбувся мітинг-реквієм «Збережи пам’ять» та покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів. У ньому взяли участь представники влади району та міста, різних організацій, усі охочі містяни. Всі присутні долучилися до загальнодержавної хвилини мовчання. Відбулася панахида за убієнними у часи всіх голодоморів. Слова пам’яті лунали з вуст міського голови Валерія ШОВКАЛЮКА, заступника голови райдержадміністрації Наталі ШЛИЧОК, голови ГО «Громада Роздільнянщини» Володимира ВАСИЛЕНКА. Присутні запалили свічу пам’яті, яка символізує біль і жаль за невинно закатованими нашими співвітчизниками. Загальне встановлення свічок та лампадок учасників заходу відбувалося на тлі демонстрації документального відеоролика спогадів свідків тих страшних подій.

 

Час невблаганний. Місяці за місяцями, роки за роками відпливають у небуття. Тільки пам’ять назавжди залишається з нами. Нехай у душах залишиться маленький вогник свічечки як спомин про тих, кого сьогодні немає серед нас…

61a65889b467d.jpg 61a65892328fa.jpg 61a658984e50a.jpg