18.11.2025 10:51 55
Епідемічна ситуація в Роздільнянському районі: підсумки тижня з 10 до 16 листопада 2025 року
За даними Роздільнянського РВП ДУ» Одеський ОЦКПХ МОЗ», захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в районі залишається на сезонному рівні та нижче епідемічного порогу на 20,9%. Це означає, що інтенсивність поширення респіраторних вірусів наразі — низька.
Що відбувається з ГРВІ та COVID-19?
Загальна кількість хворих у порівняні з попереднім тижнем збільшилася на 8,0%, серед дітей — на 12,2%.
Діти становлять 64,7% від усіх випадків ГРВІ, найчастіше хворіють школярі 5–14 років.
COVID-19 — лише 2,1% серед усіх ГРВІ (9 випадків, що на 0,2% більше, ніж тижнем раніше).
Кишкові інфекції
Захворюваність зросла у 2 рази (зареєстровано 4 випадки проти 2 за попередній тиждень). Серед хворих 1 дитина віком до 1 року.
Хворі пов’язують захворювання з вживанням м’ясних страв, яєць та порушенням правил догляду за дитиною.
Отруєння грибами
За тиждень зареєстровано 1 випадок. Дорослий перебуває у середньому стані тяжкості. Нагадуємо, що найбезпечніше – відмовитися від споживання дикорослих грибів.
Укуси тварин та сказ
За тиждень зафіксовано 2 звернення через укуси тварин, в тому числі кішкою, у якої лабораторно підтверджено сказ. Постраждалому проводиться курс антирабічних щеплень.
З початку року в районі підтверджено 24 випадки сказу у тварин, у тому числі у 4 свійських твариню
Роздільнянський РВП ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ » закликає населення:
- у разі ГРВІ залишатися вдома та уникати контактів;
- не вживати у їжу, яка зберігалася неналежним чином;
- вживати ті гриби, що вирощують у промисловий спосіб та не купуйте гриби з рук;
- вакцинуватись.
Епідемічна ситуація Роздільнянському районі контрольована.
Продовжуються моніторинг, лабораторні дослідження і профілактичні заходи.
Роздiльнянський районний вiдокремлений пiдроздiл ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ»
Громада у соцмережах:
Поділитись
Дізнайтеся також
14/11/2025
Анонімне онлайн-опитування у рамках Всесвітнього тижня обізнаності про стійкість до антибіотиків
14/11/2025
П’ять кроків до здорового харчування
Усі новини
