Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

23.05.2022 11:50

21 Травня - День Європи

628b4d734153b__maxresdefault.jpg

21 травня 2022 року у нашому місті традиційно відзначили День Європи. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента “Про День Європи”. Саме тому цей день в Україні має особливе значення, адже українці боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя, захищаючи не лише Україну від імперіалістичного загарбника, але і всю Європу. Європейський Союз створювався, аби забезпечити мир та процвітання для країн Європи. Але миру сьогодні немає. А без миру неможливе процвітання. Росія продовжує найбільш криваву війну з часів Другої світової. Ця війна зачіпає всю Європу, тому що вона відбувається на європейському континенті, проти цінностей Європи – свободи, демократичних засад, рівності, цінності життя людини. І наші захисники, потужні Збройні Сили України, сьогодні вже довели, що російським загарбникам ніколи не досягти своїх ницих цілей.

На площі біля приміщення Роздільнянської міської ради були розміщена виставка дитячих малюнків учнів КЗ «Роздільнянська міська школа мистецтв», а також спеціальні фотозони, де кожен охочий міг сфотографуватися зі своїми рідними та друзями. Юні артисти з КЗ  «Роздільнянський палац культури» Роздільнянської міської ради  виконали танець на ходилицях, присвячений вишиванці. Крім того, кожний небайдужий мешканець нашої громади мав можливість пожертвувати кошти під час благодійної акції на допомогу наших героїв, які перебувають на фронті. В урочистому заході брали участь співробітники Роздільняської міської ради й міський голова Валерій Шовкалюк.

У прагненні відстояти свою незалежність, волю і власний вибір ми повсякчас відчуваємо підтримку дружніх народів Європи. У свою чергу, весь український народ вдячний Європейському Союзу за підтримку і допомогу в час, коли всі наші співвітчизники наближають з усіх сил таку омріяну Велику Перемогу.

628b4d6007a93.jpg 628b4d6178f12.jpg 628b4d63c62e0.jpg 628b4d644f5a2.jpg