Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

21.07.2022 14:53

УВАГА! Амброзія полинолиста

62d93f061c96c__ambroziya-2.jpg

Управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Роздільнянської міської ради Одеської області інформує, що з початком відновлення вегетаційного періоду для рослин розпочинає свій розвиток і карантинний вид бур’яну – амброзії полинолистої.

Амброзія полинолиста належить до карантинних бур’янів, які завдають великої шкоди не лише сільському господарству, але й здоров’ю людини.

Алергенні здібності у амброзії є тільки під час цвітіння. До початку цвітіння вона наносить шкоду тільки рослинам, які поруч, забираючи вологу, світло та пригнічуючи рослину – «сусіда».

Зважаючи на велику шкідливість амброзії полинолистої як для сільського господарства, так для здоров’я людини, боротьби з нею є одним з важливим і першочергових завдань усіх землекористувачів.

Інформуємо, що відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів території.

Тобто боротьба з бур’янами, у тому числі амброзією полинолистою, згідно з чинним законодавством – обов’язок кожного громадянина, підприємця та посадової особи.

Найефективнішим способом боротьби з амброзією полинолистою в межаж населених пунктів є виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування, висапування до початку її цвітіння, з подальшим знищенням решток.