Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

26.09.2022 19:33

Засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашнього насильства та насильства за ознакою статі

64dd3ead91dda__6331d52f4ea15.jpg

Координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

23 вересня 2022 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, протидії торгівлі людьми. Були присутні представники структурних підрозділів та відділів міської ради, поліції, служб, які займаються реалізацією державної політики в даному напрямку.

Теми зустрічі: «Допомога постраждалим від домашнього насильства під час воєнного стану», «Адаптація внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської МТГ (проживання, влаштування дітей до закладів освіти та ін.)

Щодо допомоги постраждалим від домашнього насильства в період воєнного стану:

  • внутрішньо переміщені особи які, постраждали від насилля можуть звернутись за допомогою за номером тел. 1547 , тел.102
  • за безкоштовною юридичною допомогою  можна звернутись до Центрів безоплатної вторинної допомоги.

Також доповідач розповіла про міжнародний жест, який відображає приховане прохання про допомогу особі, яка його демонструє.

В результаті обговорення питання адаптації внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської МТГ досягнуто згоди щодо збільшення інформаційних бюлетенів для населення стосовно можливості розміщення ВПО у власних будинках, квартирах та отримання державної компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон бойових дій.

Відділ соціальної політики Роздільнянської міської ради


Громада у соцмережах:

       

6331d53744af0.jpg 6331d53e49370.png