Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

09.11.2022 11:47

9 листопада – День української писемності та мови

636b77a715143__1604870994_5_e.jpg

Шанована громадо!

Сьогодні – 9 листопада 2022 року в нашій державі відзначається День української писемності та мови.

Мова – одна із найважливіших ознак нації. Саме вона підтримує національну самосвідомість, любов до рідної землі та повагу до себе. Українська мова увібрала в себе найкращі та найвеличніші здобутки нашого народу. Із здобуттям Україною незалежності наша мова виборола своє право на існування. Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас, як до нації. Від нас залежить, якими побачить українців світ. Зберігати і розвивати рідну мову – це будувати незалежну, справді вільну країну, виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Особливо велике значення це має у дні, коли наша держава, наші хлопці та дівчата, серед яких і чимало наших земляків, борються за свободу та незалежність України на фронтах, відбиваючи агресію рф.

Бажаю всім мешканцям Роздільнянської громади утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну та українців. Щастя, добра, мирного неба, нових здобутків в ім’я України та громади!

Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк