Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

10.12.2022 08:00

10 грудня День утворення Роздільнянської міської територіальної громади

63931bca5b29b__г.jpg

Дорогі роздільнянці! 10 грудня 2022 року виконується два роки з моменту утворення Роздільнянської міської територіальної громади. Саме в цей день – 10 грудня 2020 року відбулось перше засідання сесії міської ради в уже новоствореній адміністративної одиниці України. До речи – Роздільнянська ТГ – це найбільша міська громада в Одеській області за кількістю населених пунктів.

Перший рік існування громади – був роком  становлення. Нам вдалося реалізувати  чимало задумів та розв’язати чимало питань, дуже нагальних для громадян питань, які тривалий час взагалі не вирішувались. Все це стало можливим завдяки тісній співпраці зі старостами, депутатами, керівництвом райдержадміністрації та райради.

Не приховую, що взявши досить успішний старт, ми планували наступного, 2022 року покращити всі показники по лінії економіки, соціальної сфери,  освіти, медицини, культури та спорту. До речи, в планах були  облаштування приміщення для розміщення ЦНАПу, реконструкція кінотеатру «Ювілейний», ставку та колишнього кладовища по вул. Перше Травня тощо.

Однак, 24 лютого 2022 року почалась збройна агресія російській федерації проти нашої Держави Україна. Практично весь 2022 рік пройшов в умовах воєнного стану. Відомо, що це не дозволило, на превеликий жаль реалізувати задумане. Однак, хочу вас запевнити як від себе особисто, так і від усіх працівників Роздільнянської міської ради, її підрозділів, старост, що ми не втратили оптимізму, віримо у нашу перемогу і продовжуємо працювати, навіть у цих важких умовах на благо нашої громади та її мешканців. Деякі з наших колег нині захищають суверенітет та цілісність України, спокій та життя наших громадян зі зброєю в руках на фронтах. Інші чесно і самовіддано виконують свої службові обов'язки в тилу.

Попри велику кількість об'єктивних труднощів, нам вдалося цього року провести капітальний ремонт багатьох, найважливіших інфраструктурних об'єктів  міста й громади. Продовжують будуватися та ремонтуватися дороги, спортивні майданчики тощо. Проведено велику роботу з підготовки громади до зими. Закуплено необхідна кількість електрогенераторів, водяних помп, теплових гармат та іншого потрібного у нинішніх умовах обладнання. Заготовлено значну кількість палива та дров для потреб населення та військовослужбовців. Облаштовані бомбосховища та пункти обігріву - пункти «Незламності». Роздільнянська міська рада продовжує надавати матеріальну допомогу особливо нужденним та хворим громадянам, облаштовує велику кількість внутрішньо переміщених осіб. З дотриманням вимог воєнного стану у громаді проводяться урочисті заходи, присвячені державним святам України. Триває благоустрій вулиць та парків у місті та селах громади. Влітку цього року силами співробітників апарату Роздільнянської міської ради та комунальників на Алеї Слави й парку біля пам’ятника Тарасу Шевченко  м. Роздільна було висаджено понад сотню саджанців дерев. Чи доречно було висаджувати дерева під час війни? Переконаний, що так! Адже життя продовжується, а дерево символізує мир і завжди тягнеться до сонця. І ці маленькі деревця обов'язково виростуть під мирним небом і довгі роки будуть радувати наших громадян. На Алеї Слави ми розмістили пам'ятні банери із портретами наших земляків-героїв, які загинули, захищаючи нашу країну. Роздільнянська міська рада допомагає  сім'ї загиблих сьогодні та це робитиме і надалі. Ми молимося за їхні душі й завжди пам'ятатиме  їх подвиг.

Шановні мешканці Роздільнянської громади! Завершуючи, хочу побажати вам мирного неба, оптимізму, міцного здоров’я вам й вашим дітям, затишку та тепла у ваших будинках. Ми обов’язково переможемо і разом з вами зробимо нашу громаду квітучим садом, тим місцем, куди завжди хочеться повернутись і залишитися тут назавжди! Слава Україні!

Роздільнянський міський голова Валерій ШОВКАЛЮК