Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

24.03.2023 12:27

Прощання із загиблим земляком-Героєм Артемом Огородніковим

641d7cf055a03__photo_2023-03-24_12-32-03.jpg

23 березня 2023 року Роздільнянська територіальна громада «на щиті» зустріла земляка-Героя Артема Огоронікова, який віддав життя за Україну. Артем останні десять років мешкав на території Єреміївського старостинського округу. На превеликий жаль, чорна звістка з фронту знову змушує оплакувати болючу втрату всю нашу громаду. Для Єреміївського округу — це вже друга втрата місцевого мешканця. 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Як відзначила депутат Роздільнянської міської ради Євгенія Ільящук, Артема Огороднікова запам'ятають таким як він був: добрим, чесним, справедливим. «Проживав він зі своєю матір'ю, яку поважав, якій завжди допомагав і у скрутну хвилину підтримував. Дуже сумно, що такі молоді хлопці сьогодні гинуть. Гинуть вони, залишають родини з цим сумом, але ми дуже їм вдячні. Хто, як не вони? Хто, як не Артем? Хто, як не наші діти, сьогодні захистить нас і нашу державу. Ми віддаємо шану і проводжаємо його в останню путь – нашого ГЕРОЯ, нашого Артема. Дякуємо йому всією громадою», – сказала Євгенія Ільящук. 

Сергій Турчук, староста Єреміївського старостинського округу: «У нашій громаді — це другий воїн, який віддав життя за рідну Україну, за наш народ, за нашу громаду. Артем Огородніков — велика втрата не тільки для Єреміївського старостинського округу, а всієї України. Адже сьогодні чимало воїнів, наших громадян, кращих синів та дочок України, гинуть у російсько-українській війні. Ми віримо, що ці втрати не даремні, бо вони виборюють для України незалежність та волю. Наш земляк назавжди залишиться в наших серцях та нашій пам'яті як Герой, який захищав рідний край від рашистських загарбників».

Поховання відбулося з дотриманням військових традицій української армії. Побратима проводжали в останню путь військовослужбовці. Наприкінці пролунав Державний Гімн України, відбувся військовий салют на честь загиблого, а впродовж всієї церемонії поховання традиційно прозвучала «Пливе кача по Тисині».

Чин відспівування Артема Огороднікова здійснив Ростислав Лотиш, протоієрей Свято-Казанського храму села Єреміївка. Він наголосив, що проводжаючи в останню путь земляка-Героя, згадували слова Ісуса Христа про те, що «немає більшої любові, хто життя своє покладе за друзів своїх...».

Щирі співчуття матері та близьким Артема Огороднікова висловлюють Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк, працівники міської ради та депутатський корпус. 

Подвиг в ім'я неньки-України всіх загиблих Героїв Роздільнянської територіальної громади та всієї України у війні з російською федерацією за нашу державність, суверенітет та територіальну цілісність, культурну спадщину, мову та право бути УКРАЇНЦЕМ має бути навіки закарбований в пам'яті теперішнього та прийдешнього поколінь. 

Слава Україні! Героям Слава!

Сектор комунікацій Роздільнянської міської ради


Громада у соцмережах:

       

641d7ceb83183.jpg 641d7ceb85b59.jpg 641d7cebb56b7.jpg 641d7cebb94b9.jpg 641d7cec2f278.jpg 641d7cec3230f.jpg