Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

18.04.2023 14:09

НАРАДА З БДЖОЛЯРАМИ РОЗДІЛЬНЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

643e7c16ac140__IMG20230413141057.jpg

У залі засідань міської ради відбулася нарада з бджолярами громади з метою обговорення нагального питання — масового отруєння бджіл в Одеській області”. Крім того, до відома присутніх були доведені умови ведення бджільництва в умовах воєнного стану. 

Брали участь в нараді новопризначений голова Одеської обласної спілки бджолярів Сергій Подорожнюк, заступник голови комісії  з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин на території Роздільнянської міської територіальної громади Віталій Писаревський, голова Роздільнянської міської спілки бджолярів Анастасія Булахевич, провідний спеціаліст відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Володимир Бойко та бджоляри Роздільнянської громади. 

Також в ході наради звернули увагу на необхідність інформувати за три дні пасічників про обробку полів з боку фермерів, щоб уникнути отруєння бджіл.  Однак, законодавство в галузі бджільництва не врегульоване, що спричинює різні ситуації. 

Присутніх поінформували про можливість отримати гранти від 50 тисяч гривень на навчання для бджолярів, за умови підтвердження впродовж трьох років своєї діяльності. Наостанок погодили питання щодо покращення обміну інформацією між бджолярами громади. 

Відзначимо, що представники спілки бджолярів громади є активними учасниками загальноміських заходів та акцій з благоустрою.


Громада у соцмережах:

       

643e7b5a7ffd4.jpg 643e7b637c561.jpg 643e7b6ae625d.jpg 643e7b6e0d474.jpg