Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

12.07.2023 08:17

5 порад як зменшити споживання алкоголю

64ae386a1efd4__ДЛЯ-САЙТУ-(39).png

❗ Зловживання алкоголем може призвести до багатьох проблем в житті людини. Особливо це стосується здоров’я. Надмірне вживання алкоголю може призвезти до хвороб печінки, проблем з травленням, серцем, очима тощо.

👩‍⚕️ Є пряма залежність розвитку небезпечних захворювань від доз алкоголю. До прикладу, що більше спиртного ви вживаєте, то вищим стає ризик раку.

Ви можете зменшити споживання алкогольних напоїв. Ділимося порадами:

💧 Зробіть перерву. Утримайтеся від спиртних напоїв на тиждень чи місяць та простежте за станом здоров’я. Важко робити довгі перерви? Починайте з 1–2-х днів на тиждень. Ми у вас віримо!

💧 Уникайте «тригерів». Подумайте, що викликає у вас бажання пити? Люди та місця можуть спонукати до чарки. Намагайтеся їх уникати або практикуйте способи ввічливої відмови. Ваше здоров’я важливіше!

💧 Звільніть своє житло від алкогольних напоїв. Доведено, чим більше алкоголю ми купуємо, тим вища ймовірність випити його раніше, ніж мали намір. Нехай в оселі буде менше спиртного або краще взагалі не купувати такі напої додому. Це допоможе утриматися від спокус.

💧 Боріться зі стресом здорово. Алкоголь не допомагає боротися зі стресовим станом. Найкращий спосіб перестати нервуватися — прогулюватися на свіжому повітрі, займатися спортом, вести активний спосіб життя, наповнюватися позитивними емоціями та збалансовано харчуватися. Важко почати, але варто спробувати! Вам точно сподобається.

💧 Вживайте безалкогольні напої. Це хороша альтернатива, до того ж асортимент такої продукції вельми різноманітний.

Пам’ятайте! Веселитися та отримувати насолоду від життя можна й потрібно на тверезу голову, щоб було що згадати. Бережіть своє здоров’я.

Докладніше на сайті ЦГЗ: https://bit.ly/3rVjVkL


Громада у соцмережах: