Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

17.07.2023 10:50

Функціональне навчання у галузі цивільного захисту

64b4f2f8cdc8b__1.jpg

Відповідно до законодавства України, для проведення великих обсягів робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, воєнних (бойових) дій чи терористичних актів, а також для проведення відновлювальних робіт, які потребують залучення великої кількості населення і техніки створюються формування цивільного захисту.

У Роздільнянській міській територіальній громаді такі формування діють на підставі розпорядження Роздільнянського міського голови від 29.09.2022 року №301 «Про створення формувань цивільного захисту». Формування постійно приймають участь у проведенні спеціальних об’єктових навчань і тренувань на території міста.

З метою підвищення кваліфікації цільового призначення, керівники формувань цивільного захисту пройшли функціональне навчання у галузі цивільного захисту відповідно до визначеної робочої навчальної програми.

Поряд з оволодінням теоретичних знань, визначених робочою навчальної програмою, працівники ознайомили з можливостями та тактикою дій пожежно-рятувального підрозділу, організацією внутрішньої, гарнізонної та караульної служби, щоб краще зрозуміти своє місце і призначення в умовах ліквідації наслідків можливих великих надзвичайних ситуацій та порядок взаємодії  рятувальних сил.

Викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Одеської області та співробітники ДСНС навчили учасників групи функціональної підготовки правильно діяти у різних небезпечних ситуаціях, приймати виважені і раціональні рішення, уміло виконувати завдання і повноваження, які покладені на підрозділи.

Під час практичної частини занять керівники формувань цивільного захисту ознайомились з рятувальним обладнанням і засобами, робочим інструментом та спорядженням рятувальників, адже залучення працівників формувань до виконання завдань за призначенням потребує відповідних умінь та навичок.

Сподіваємось, що за підсумками пройденого навчання, формування цивільного захисту займуть гідне місце в структурі сил цивільного захисту і у разі потреби відіграють важливу роль у справі захисту населення і територій, зменшення негативного впливу надзвичайних ситуацій на функціонування об’єктів територіальної громади  в умовах воєнного стану.


Громада у соцмережах:

       

10.jpg 11.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg