Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

20.07.2023 13:22

Щорічне навчання робочих груп освітніх закладів громади щодо впровадження у харчоблоках системи НАССР

64b90b5ce7212__IMG_9272.JPG

Відповідно до законодавчих вимог на базі міського ліцею №1 відбулося щорічне навчання робочих груп освітніх закладів Роздільнянської міської територіальної громади щодо впровадження у харчоблоках системи НАССР. 

НАССР – це система управління безпечністю харчових продуктів, яка досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції. Її впровадження необхідне для зниження ризиків, які пов'язані з харчовими отруєннями споживачів, для удосконалення харчових продуктів та процесів їх виробництва тощо. 

До складу робочих груп, які проходять навчання, входять керівники закладів освіти, заступники з господарчої частини, кухарі та помічники кухарів, медсестри, які мають впроваджувати систему НАССР у закладах освіти громади. 

На початку навчання зі словом до присутніх звернувся Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк, який наголосив, що ведеться робота для переходу з 1 вересня якомога більшої кількості закладів освіти на очну форму навчання. Хоча буде і змішана форма, а також дві зміни, виходячи із необхідності забезпечення заходів безпеки в умовах воєнного стану та можливостей закладів щодо облаштування укриттів. Водночас, щоб заклади освіти запрацювали в очному режимі, необхідно впроваджувати систему НАССР у харчоблоках.  Тому важливо враховувати всі вимоги під час організації цієї системи. 

Також з вступним словом звернувся директор КУ “Роздільнянський центр освіти” Микола Сухий. 

Навчання щодо впровадження, розробки, моніторингу та інших аспектів системи НАССР провела аудитор системи менеджменту по впровадженню програми НАССР Тетяна Литвиненко, яка також охоче відповідала на актуальні запитання від присутніх. 

Відзначимо, що наразі триває процес закупівлі КУ “Роздільнянський центр освіти” обладнання задля дооснащення харчоблоків та роздаткових, оголошено тендерну процедуру щодо закупівлі продуктів харчування та доставки їх до навчальних закладів з метою своєчасного початку харчування учнів у новому навчальному році.


Громада у соцмережах:

       

IMG_9268.jpg IMG_9278.jpg