Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

26.07.2023 19:54

Обізнаність та прозорість: Роздільнянська міська рада забезпечує ефективне використання коштів місцевого бюджету на потреби воєнного часу

64c150f061f1d__photo_2023-07-26_19-53-00.jpg

Враховуючи вимоги суспільства щодо обізнаності та прозорості використання грошей з місцевого бюджету, Роздільнянська міська рада забезпечує чітку структуру витрат та представляє інформацію про це громадськості.

Забезпечення потреб військових та територіальної оборони є одними із найбільш актуальних завдань у період воєнного часу.

🔹Військова складова
За час дії воєнного стану Роздільнянська міська рада залучила значний ресурс для допомоги різним військовим структурам та службам, які гарантують безпеку на місцевому рівні.
Загалом, 8,46 мільйонів гривень було виділено на підтримку таких служб:
Поліція – 3,1 мільйони гривень;
ЗСУ – 2,0 мільйони гривень;
ТЦК (військомат) – 1,1 мільйони гривень;
ТРО – 950 тисяч гривень;
ДСНС – 710 тисяч гривень;
СБУ – 500 тисяч гривень;
Прикордонна служба – 100 тисяч гривень.

Міська рада використовувала два основних механізми для використання коштів на військові потреби:
1. передача коштів до державного бюджету;
2. безпосередня закупівля радою та підвідомчими їй установами потреб вищезазначених служб та відомств.

🔹Гуманітарна складова
Четверта частина гуманітарної допомоги, яка надходила до нашої громади, була передана військовим у вигляді засобів гігієни, продуктів харчування, речового майна (спальники, намети, ковдри, подушки тощо).

🔹Безпекова складова
Покращення безпекової складової також було враховано радою. Роздільнянська громада здійснила ряд заходів щодо створення та покращення умов у існуючих спорудах цивільного захисту.
На території громади розташовані 27 споруд цивільного захисту:
- 3 протирадіаційні укриття;
- 1 сховище;
- 23 найпростіші укриття, зокрема 14 в освітніх закладах.

Протягом 2022-2023 років з місцевого бюджету виділені кошти на їх облаштування, ремонт та придбання нових швидкоспоруджувальних залізобетонних конструкцій у сумі понад 14 мільйонів грн та встановлена система громадського оповіщення вартістю 575 тисяч грн.

Ці кроки Роздільнянської міської ради є вагомим внеском у забезпечення безпеки та захисту громади в умовах воєнного часу, а також демонструють відповідальний підхід до використання місцевих бюджетних коштів на потреби суспільства.

Зазначимо, що співпраця Роздільнянської міської громади, на території якої розташована переважна більшість органів влади районного рівня, з військовими та іншими службами є суттєвою ланкою в системі національної безпеки на місцевому рівні. Постійна готовність до дії, координація дій та обмін інформацією є ключовими аспектами у забезпеченні ефективного функціонування цих структур у воєнний період.

Важливим фактором є також підтримка та співпраця з волонтерськими організаціями та небайдужими мешканцями, які надають підтримку військовим та учасникам бойових дій. Солідарність і підтримка з боку громади є дуже впливовим мотиватором для військових, які борються за безпеку і мир в Україні.

Взаємодія місцевих органів влади, громадськості, військових та інших служб допомагає забезпечити високий рівень готовності та ефективність у забезпеченні національної безпеки, тому ми сподіваємося на подальше взаєморозуміння та співпрацю з небайдужими мешканцями нашої громади.
 


Громада у соцмережах: