Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

07.09.2023 16:41

Екскурсія до Алеї Слави

64f9d4a6d83dc__Екскурсія-до-Алеї-Слави---frame-at-0m30s.jpg

Останні півтора року сигнали повітряної тривоги замінили шкільні дзвінки. Не зважаючи на війну та інтенсивні бойові дії, завдяки хоробрості та відвазі Збройних Сил, ми маємо можливість продовжувати навчатись.

Цьогоріч класні керівники 10 та 11 класів КЗ «Роздільнянський міський ліцей № 3» Людмила Драгуш та Владимир Клим мали можливість провести перший урок офлайн. І вирішили це зробити не в стінах рідного ліцею, а в рамках екскурсії Алеєю Слави нашої громади, де представлені банери земляків-Героїв, які віддали своє життя в боях за нашу вільну та незалежну Україну.

В народі кажуть, що людина живе доти, доки про неї пам’ятають. У цьому під час екскурсії нам допомогли спогади про наших земляків-Героїв.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Сергій Іщенко був перший, кому випала доля відкрити реєстр загиблих земляків-воїнів у російсько-українській війні. Своїми спогадами про нього з нами поділився голова ГО  «Громада Роздільнянщини» Володимир Василенко.

Про Віталія Ніколаєва, вогнеметника з Роздільної, який загинув у м. Бахмут Донецької області під час артилерійського обстрілу, виконуючи бойове завдання за призначенням, розповів організатор екскурсії, військовослужбовець Артем Просянюк. Спогадами про Юрія Крикливого, який загинув у Миколаєві, поділилася Л. М. Драгуш, класний керівник 10 класу ліцею № 3. Про сержанта, гранатометника Сергія Дмітрієва, нам розповів громадський діяч та випускник нашої третьої школи, Денис Зейналов. Спогадами про морського піхотинця Ігоря Скибенюка з нами поділилась підприємець та волонтерка  Людмила Вадовська. Про Володимира Пітоню, випускника нашої третьої школи, згадала його класний керівник Ольга Шніткіна. Про солдата Олександра Полевіка розповів класний керівник 11 класу В. С. Клим. Про сержанта Сергія Єлегечева нам розповіла начальник Відділу культури Роздільнянської міської ради Кучеренко Наталія. Своїми споминами про Павла Немна з нами поділилась перший заступник міського голови Ольга Босюк.

Сергія Главчева Володимир Миколайович Василенко знав особисто, тому нам особливо цікаво було слухати його спомини про нашого земляка-Героя.

Сергій Шаєвський, один з останніх земляків-Героїв, чиє життя обірвав російський окупант. Один з останніх, адже 30 серпня роздільнянців знову сколихнула болюча новина – загинув наш земляк Олександр Перепелиця. 
Біль… 

Вічна пам’ять і слава Героям України!

Джерело: Роздільнянський ліцей №3


Громада у соцмережах: