Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

06.10.2023 14:25

Обласна селекторна нарада

651fefccc4c9d__photo_2023-10-06_14-27-09.jpg

5 жовтня 2023 року відбулась селекторна нарада Одеської обласної військової адміністрації, на якій обговорювалися питання забезпечення прозорості та підзвітності на різних рівнях регіональної влади та готовності області до осінньо-зимового періоду.

У нараді взяли участь керівники обласного управління Національної поліції, Служби безпеки України, прокуратури, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники підприємств критичної інфраструктури області, начальники районних військових адміністрацій та голови територіальних громад області. Засідання відбулося в онлайн-режимі за допомогою засобів відеоконференцзв’язку. Також брав участь у нараді від міської ради заступник Роздільнянського міського голови Сергій Крилов.

Першочергово нарада зосереджувалася на питаннях протидії корупції та дезінформації. Учасники наради підкреслили, що корупція є неприпустимою в будь-який час, особливо в умовах повномасштабної війни. Також було наголошено на важливості недопущення подвійних стандартів та толерантності до зловживань ресурсами платників податків та службовим становищем.

Прийнято рішення створити робочу групу «Прозорість та підзвітність» при Одеській обласній військовій адміністрації з метою здійснення контролю за належним використанням коштів, виділених з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. В рамках цієї ініціативи буде регулярно публічно оприлюднюватися інформація про державні закупівлі, включаючи дані про локацію об'єктів та стадії реалізації проєктів.

До складу робочої групи увійдуть представники обласних управлінь Служби безпеки України, Національної поліції, прокуратури та інших правоохоронних органів.

Заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Радулов розповів про контроль за належним використанням коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того, на нараді обговорювалася готовність об'єктів критичної інфраструктури Одеської області до осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану. Голови районних військових адміністрацій відзвітували щодо заходів з захисту та підготовки цих об'єктів до можливих надзвичайних ситуацій, зокрема у сферах електропостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення та теплопостачання.


Громада у соцмережах: