Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

07.11.2023 14:41

Служба зайнятості інформує

654a31596d266__zyro-image-(1).png

Нещодавно відбулося чергове засідання громадської ради при Роздільнянській РДА (РВА) під керівництвом голови ради Валентини Бондаренко за участю в.о. директора Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості Олени Кукішевої.

Олена Кукішева розповіла про сучасні послуги та активні програми сприяння зайнятості для зайнятого та незайнятого населення та роботодавців, які надає служба зайнятості. Особлива увага наразі приділяється допомозі учасникам бойових дій та інвалідам внаслідок війни, внутрішньо переміщеним особам.

Реєстрація, перереєстрація, виплата допомоги по безробіттю, підбір роботи, працевлаштування, навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації для безробітних, видача ваучерів для навчання та підвищення кваліфікації осіб. Послуги для роботодавців – підбір працівників, навчання або підвищення кваліфікації працівників, компенсація на створення робочих місць, надання грантів для створення або розвиток бізнесу та інше.

Ваучер на навчання для осіб 45+ та страховим стажем не менше 15 років є можливість отримати ваучер на навчання за 124 професіями та спеціальностями. Для учасників бойових дій, інвалідам внаслідок війни, внутрішньо переміщеним особам отримати ваучер можливо без вимог до віку та страхового стажу. Вище перераховані категорії громадян мають можливість отримати освіту або підвищити кваліфікацію за рахунок коштів ФЗДССВБ.

Гранти для розвитку або створення бізнесу. Гранти надаються від 50 000 до 250 000 грн. Учасники бойових дій, члени їх сімей та інваліди внаслідок війни можуть отримати грант від 250 000 до 1 000 000 грн.

Компенсація оплати праці при працевлаштуванні безробітних осіб.

Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів № 124, №338, №331, №893 при працевлаштуванні певних категорій осіб з числа безробітних надається компенсація роботодавцю у вигляді єдиного соціального внеску чи частини заробітної плати. Це вигідно як для роботодавця так і для працівника.

Суспільно корисні роботи.

Це роботи для осіб з числа безробітних в період воєнного стану по благоустрою населених пунктів, будівельні роботи, прибирання прибережних смуг, прибирання сміттєзвалищ, фасування та погрузка гуманітарної допомоги та інш. Заробітна плата виплачується за рахунок коштів ФЗССВБ. Особи мають роботу та додатковий заробіток, також це користь для громади.

Всі члени громадської ради прослухали та обговорили пропозиції Державної служби зайнятості.

У разі необхідності звертайтеся до служби зайнятості та ми залюбки Вам допоможемо.


Громада у соцмережах: