Логотип

Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

08.11.2023 07:51

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

654b222ba1391__ввв.png

Раз у місяць в Службі у справах дітей Роздільнянської міської ради проводиться засідання комісії з питань захисту прав дитини, серед основних завдань якої сприяння в забезпеченні реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та запобігання дитячій бездоглядності.

6 листопада 2023 року відбулось чергове чотирнадцяте засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Роздільнянської міської ради (далі – Комісія), в якому взяли участь вісім членів комісії та один запрошений.

Присутні обговорили питання, які безпосередньо стосуються соціального захисту дітей у межах правового поля.

На порядку денному розглядалися десять питань: визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком, надання статусу дітям, діти позбавлені батьківського піклування та дитина – сирота, доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав, реєстрація дитини в житловому будинку матір’ю без згоди батька, встановлення опіки, а також надання дозволів на здійснення правочинів на відчуження житла, право користування яким мають діти.

Усі питання попередньо були детально опрацьовані фахівцями служби у справах дітей Роздільнянської міської ради.

Кожна дитина має право на соціальну підтримку та захист з боку держави. Діяльність комісії з питань захисту прав дитини спрямована на координацію зусиль установ та організацій району у сфері реалізації державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, раннього соціального сирітства.

За результатами засідання прийнято компетентні, виважені рішення, направлені на забезпечення соціально-правового захисту дитини, згідно чинного законодавства та взяті на контроль до їх повного виконання.


Громада у соцмережах: